Dekkhotell

Er du lei av å bære hjul inn og ut av bod, kjeller og garasje to ganger i året? Hva med å heller legge hjulene på hotell?

Å benytte seg av et dekkhotell kan være en svært fordelaktig løsning for mange bilister. Dekkhotell, også kjent som dekklager, er en tjeneste hvor du kan lagre hjulene i profesjonelle og tilpassede omgivelser når de ikke er i bruk. Dette er ikke så vanlig i varmere strøk, men her i Norge, hvor vi må bytte 2 ganger i året, er dekkhotell veldig populære.

Fordeler med Dekkhotell

 1. Optimal Lagring: Dekkhotellene sørger for optimal lagring av dekkene dine. Dette inkluderer riktig temperatur, luftfuktighet og posisjonering for å forhindre deformering og bevare dekkets kvalitet og levetid. Dekkene lagres ofte horisontalt og under trykk som anbefalt av produsenten for å unngå skader.
 2. Sesongbytte: En av de største fordelene med dekkhotell er at de ofte tilbyr hjulskift som en del av pakken. Når sesongen endrer seg, kan du enkelt bestille en time for dekkskift, og dekkhotellet tar seg av resten. Dette sparer deg for tid og energi, og du slipper å håndtere de tunge dekkene selv.
 3. Sikkerhet og Trygghet: Å lagre dekkene dine på et dekkhotell gir deg sikkerhet for at de er trygt oppbevart. Dekkhotellene har ofte overvåking og sikkerhetssystemer som beskytter mot tyveri og skader.
 4. Sjekk og Vedlikehold: Mange dekkhoteller tilbyr også en sjekk av dekkene dine når de lagres. Dette kan inkludere inspeksjon av mønsterdybde, trykk og generell tilstand, samt balansering og eventuell reparasjon eller utskifting av dekk.
 5. Plassbesparelse: Dekk tar opp mye plass, og alle har ikke mulighet til å lagre dem hjemme. Ved å benytte et dekkhotell, frigjør du verdifull lagringsplass i din egen bolig eller garasje.
 6. Miljøvennlig: Riktig lagring og vedlikehold av dekk kan forlenge levetiden, noe som er positivt for miljøet. I tillegg kan dekkhoteller ha bedre muligheter for resirkulering av gamle dekk.
 7. Forsikring: De fleste dekkhoteller tilbyr forsikring av dekkene mens de er lagret, noe som gir deg en ekstra trygghet.

Hvordan Dekkhotell Fungerer

Når du velger å benytte deg av et dekkhotell, vil prosessen ofte se slik ut:

 • Innlevering av Dekk: Du leverer inn dekkene dine til dekkhotellet, enten ved å kjøre dem dit selv eller ved å benytte en hente- og bringetjeneste som noen dekkhoteller tilbyr.
 • Inspeksjon og Registrering: Dekkene blir inspisert for eventuelle skader, og mønsterdybden blir målt. Deretter blir de registrert i systemet til dekkhotellet med relevant informasjon som biltype, felgtype, og tilstanden på dekkene.
 • Lagring: Dekkene blir lagret på en korrekt måte i forhold til temperatur, luftfuktighet og posisjon.
 • Sesongbytte: Når det er tid for å bytte dekk, enten fra sommer- til vinterdekk eller omvendt, tar du kontakt med dekkhotellet for å avtale tid for dekkskift.
 • Vedlikehold: Noen dekkhoteller tilbyr også vedlikehold av dekkene, som for eksempel vask, balansering og justering av lufttrykk.
 • Utlevering: Når du skal ha dekkene tilbake, enten fordi du skal selge dem eller av en annen grunn, tar du kontakt med dekkhotellet for å avtale utlevering.

Visste du at dekkene dine ville holde seg bedre på et dekkhotell enn stablet i en kjellerbod? På et dekkhotell vil hjulene plasseres på riktig måte og under riktige lys og temperaturforhold.

.